Folkmusikfesten

HemFolkmusikfesten i Ockelbo


Pålsgården, 15 juli kl 18.00

Konsert med Triplex, Två Strömmar och Lykke. Dans på logen med spelmanslag, samt några överraskningar. Välljudande, rofyllt, ungt, traditionellt, energiskt, egenkomponerat och medryckande! Folkmusik när det är som bäst.

Arrangörerna K&L svarar för utformning och genomförande av programmet och lokal marknadsföring i Ockelbo. AF svarar för finansiering, marknadsföring och ekonomisk administration för arrangemanget.

Bakgrund till årets arrangemang.

På initiativ av Julia Woxberg startades arrangemanget Folkmusikfesten i Ockelbo på Pålsgården för tre år sedan. Arrangemanget genomfördes 2014 och 2015 i samverkan mellan Julia Woxberg och AF. Julia Woxberg svarade då för utformning och genomförande av arrangemanget och AF svarade för marknadsföring, finansiering och ekonomisk administration för arrangemanget. Julia har tidigare i år nått en överenskommelse med K&L att de ska ta huvudansvaret för arrangemanget 2016.

Bakgrund Föreningen Konst & Landskap

Föreningen Konst & Landskap är en ideell förening som bildades i januari 2009 i Ockelbo. Föreningen Konst & Landskap arbetar med kultur, lärande och eget skapande, på temat miljö och hållbar utveckling. Föreningen verkar för ett rikare kulturliv i Ockelbo och regionen genom att inspirera och stödja landsbygdens näringar till ett närmare samarbete. Föreningen K&L arbetar med att ständigt utveckla sin verksamhet kring kultur, miljö och hållbar utveckling, vilket skapar nytt intresse och lockar besökare nationellt och internationellt. Genom vetenskaplig dokumentation och konstnärlig gestaltning skapar föreningen K&L också samhällsdebatt kring miljö och hållbar utveckling. Medlemsantalet har varierat genom åren, men på senare år har en stabil grupp på runt 20 bofasta miljö- och kulturintresserade utgjort föreningens medlemskader. Föreningens medlemmar stärks genom olika sociala aktiviteter och evenemang som främjar eget skapande och engagemang för kultur och miljö. Flera projekt har genomförts med hjälp av finansieringsstöd från bland annat Leader Gästrikebygden.

Arrangörsföreningen Folkmusikfest

AF arbetar med folkmusikarrangemang i Gästrikland och grannlandskapen. AF samarbetar med lokala arrangörer i ett antal kommuner och bidrar framför allt med finansiering och marknadsföring i dessa samarbeten. En stor del av AFs arbete gäller marknadsföring regionalt och nationellt. AF är 2016 lokal arrangör för evenemang i Gävle, Sandviken och Hofors kommuner.

Entré 50 kr
Servering: ABF Ockelbo.


Läs mer på:


Hem


Kartor

Inga kartor för detta arrangemang. No maps for this event.