Folkmusikfesten

HemOvansjöfesten 2018


24 - 26 augusti

Fredag 24 augusti Lyran

Kl 19.00 Storvik
Ny konsert med Lisa Rydberg, Görgen Antonsson och Daniel Reid (saxofonist). För finsmakare. Några av landets skickligase folkmusiker. Förband Folketeaterns Låtstuga – ett av Sveriges bästa spelmanslag.

Du kan vänta dig en upplevelse i toppklass. Vid förra årets konsert med Lisa och Görgen jublade publiken och extranumren blev flera. Bara några veckor senare blev det klart med ny konsert 2018 på samma ställe.
Men i år blir det en helt ny konsert och Görgen och Lisa har valt Daniel Reid som ny medspelare. Daniel är en av Sveriges pionjärer med folkmusik på saxofon.

Han är en mångfacetterad musiker med klassisk bakgrund och är lika hemma som solist till stråkkvartett, i ett världsmusikband eller som musikalisk ledare för teatrar. Han briljerar på scen tillsammans med Golbang, FAB, som solist i verket Nybyggnan som är komponerat för Daniel, Roger Tallroth Band mfl.

Nytt för i år är också att Folkteaterns Låtstuga, ett av Sveriges bästa spelmanslag, blir förband för konserten med Lisa Rydberg, Görgen Antonsson och Daniel Ried. Görgen startade Folkteaterns Låtstuga för över tio år sedan. De vann 2017 tävlingen Spelmansslaget i konkurrens med många av Sveriges bästa spelmanslag. Förband Folkteaterns Låtstuga – ett av Sveriges bästa spelmanslag

Mer info: www.bromanskor.se Frågor: Göte Andersson tel 070–575 54 00 Arrangörer och partner: Bro Manskör och Arrangörsföreningen Folkmusikfest

Lisa Rydberg kommer från Stockholm och började spela fiol vid fem års ålder. När hon var 16 år tilldelades hon Pekkos Gustafs Stipendium. Vid 19 års ålder blev Lisa Riksspelman och tilldelad Zornmärket i silver. Lisa har en utbildning från bland annat Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och är den första i Sverige som fått en kombinerad klassisk -/folkmusikutbildning på fiol.

Görgen Antonsson är en svensk fiolspelman och kompositör. Antonsson kommer från Mörtsjö i Hälsingland, är riksspelman och medlem i grupperna Draupner och Engmans Kapell. Sedan 1999 är Görgen teatermusiker på Folkteatern i Gävle.
Konferencier: Petter Findin

Entré för vuxna: 150 kronor.
Gärna förköp via Swish nr 1230726307.
Ange Ovansjö 1 och köparens namn
Servering


Arrangör: Bro Manskör i samarbete med Arrangörsföreningen Folkmusikfest

Lördag 25 augusti

Kl 14.00 till cirka 24.00

Spel- och dansfest på Valhalla - Servering under arrangemanget


Välkomna till kurs i Gästrikedanser!

Valhalla, Seegatan 1, Sandviken

Alla intresserade kan deltaga, gärna nybörjare liksom vana dansare. Alltid finns något att hämta hem. Flera danser kan vara nya för många. De flesta danser tillhör kategorin lättare. Tyngdpunkten läggs på vals och polka, polskor och hambo. Dansinstruktörer Benno Eriksson och Margareta Andersson, spelman Tony Wrethling.

14.00–16.00 Lär dig Gästrikedanser
Kursavgift 100 kronor. Betala kursavgiften via Swish till nummer: 1230726307.
Ange Ovansjö kurs
Anmälan omgående till Benno Eriksson erikssonbenno@gmail.com
Du kan också dansa

15.00-16.30 Kort instruktion i några polskedanser som kommer att dansas under kvällen.
Ledare:Ewa och Tommy Englund

Kvällen fortsätter med dans i två olika lokaler till olika orkestrar.

Schema dansspelning på Valhalla 25 aug 2018 Tid Stora dansbanan Lilla dansbanan Gammeldans dominerar Polskedans

17.00 Rillens Storband Bollnäsbygdens Spelmanslag
17.45 Järnbrukarna Aspeboda Spelmanslag
18.30 Tre å komp Sandvikens Spelmanslag
19.15 Gefla Spelmän Tony Wrethling & Urban Welen
20.00 Järnbrukarna Korsmora Spelmän
20.45 Bollnäsbygdens Spelmanslag Vega Nordkvist
21.30 Korsmora Spelmän Tony Wrethling & Urban Welen
22.15 Sandviken Spelmanslag Aspeboda Spelmanslag
23.00 Sista timmen - löser vi på plats.

Om polskedansrepertoaren. Ovansjöfesten vill erbjuda dansarna möjlighet att dansa polskor från hela regionen.
Vega Nordkvist är engagerad för att spela polskor från Rättvik och Orsa. Tony Wrethling och Urban Welen spelar i första hand polskor från Gästrikland. Många av spelmanslagen och grupperna har en bredare repertoar med dansmusik från en större region. Om Du är intresserad av att dansa vissa polskor, fråga gärna grupperna vad de spelar.

Denna tidsplan innebär att vi har schemalagd dansspelning från kl 17.00 till kl 23.00. Om det finns dansare kvar på dansbanan så väljer vi den lösning som är möjlig efter kl 23.

Då jobbar vi för att få grupper som är på plats spela en stund till. Målet är att slå igen tillställningen senast kl 24.00

Kaffeservering öppnas kl 15.00

Varm festmat serveras mot beställning: