Folkmusikfesten
 
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

15 Juli

Folkmusikfesten i Ockelbo

Hem |Folkmusikfesten i Ockelbo


Pålsgården, 15 juli kl 18.00

Konsert med Triplex, Två Strömmar och Lykke. Dans på logen med spelmanslag, samt några överraskningar. Välljudande, rofyllt, ungt, traditionellt, energiskt, egenkomponerat och medryckande! Folkmusik när det är som bäst.

  • Folkmusiktrion Triplex vann 2014 tävlingen Årets unga folkmusikband. ”Tre personliga och skickliga instrumentalister, som i mäktigt och klangfullt samspel förmedlar sin musik i en färgsprakande helhet. Med sitt vilda och hejdlösa sväng tar de med dig på en spännande resa genom folkmusiken” Jerker Hans-Ers (Arbrå), Eemil Rutanen (Ockelbo) och riksspelmannen Petrus Dillner (Älvkarleby).
  • Duon Lykke har en gemensam fot i den värmländska speltraditionen och varsin fot i Hälsingland och Södermanland, både traditionellt och nyskrivet. Med fokus på samspelet mellan musik och dans skapar de sitt eget sound som gör det omöjligt att stå still. Evelina Höglund (Ockelbo) på fiol och Erik Jacobsson (Gnesta) på tolvsträngad gitarr och cittern.
  • Duon Två Strömmar bjuder upp till lyhörd och svängig musik på fiol, dragspel och sång. Rummet kommer att fyllas av franska innerliga melodier, sånger om livet, nyskriven folkmusik med skön klang och en röd-svart vals.
  • Tove Lindström (Ockelbo) och Johan Carlström (Uppsala)
  • Ockelbo Spelmän. Ockelbos egna spelmanslag med bland annat Anders Woxberg på nyckelharpa.
  • Ytterligare spelmän kan engageras

Arrangörerna K&L svarar för utformning och genomförande av programmet och lokal marknadsföring i Ockelbo. AF svarar för finansiering, marknadsföring och ekonomisk administration för arrangemanget.

Bakgrund till årets arrangemang.

På initiativ av Julia Woxberg startades arrangemanget Folkmusikfesten i Ockelbo på Pålsgården för tre år sedan. Arrangemanget genomfördes 2014 och 2015 i samverkan mellan Julia Woxberg och AF. Julia Woxberg svarade då för utformning och genomförande av arrangemanget och AF svarade för marknadsföring, finansiering och ekonomisk administration för arrangemanget. Julia har tidigare i år nått en överenskommelse med K&L att de ska ta huvudansvaret för arrangemanget 2016.

Bakgrund Föreningen Konst & Landskap

Föreningen Konst & Landskap är en ideell förening som bildades i januari 2009 i Ockelbo. Föreningen Konst & Landskap arbetar med kultur, lärande och eget skapande, på temat miljö och hållbar utveckling. Föreningen verkar för ett rikare kulturliv i Ockelbo och regionen genom att inspirera och stödja landsbygdens näringar till ett närmare samarbete. Föreningen K&L arbetar med att ständigt utveckla sin verksamhet kring kultur, miljö och hållbar utveckling, vilket skapar nytt intresse och lockar besökare nationellt och internationellt. Genom vetenskaplig dokumentation och konstnärlig gestaltning skapar föreningen K&L också samhällsdebatt kring miljö och hållbar utveckling. Medlemsantalet har varierat genom åren, men på senare år har en stabil grupp på runt 20 bofasta miljö- och kulturintresserade utgjort föreningens medlemskader. Föreningens medlemmar stärks genom olika sociala aktiviteter och evenemang som främjar eget skapande och engagemang för kultur och miljö. Flera projekt har genomförts med hjälp av finansieringsstöd från bland annat Leader Gästrikebygden.

Arrangörsföreningen Folkmusikfest

AF arbetar med folkmusikarrangemang i Gästrikland och grannlandskapen. AF samarbetar med lokala arrangörer i ett antal kommuner och bidrar framför allt med finansiering och marknadsföring i dessa samarbeten. En stor del av AFs arbete gäller marknadsföring regionalt och nationellt. AF är 2016 lokal arrangör för evenemang i Gävle, Sandviken och Hofors kommuner.

Entré 50 kr
Servering: ABF Ockelbo.


Plats: Ockelbo

Lokal arrangör: Föreningen Konst och Landskap i samverkan med Arrangörsföreningen Folkmusikfest. Med stöd av Berggrenska Stiftelsen i Ockelbo, Gunvor Göranssons Kulturstiftelse, Studieförbundet Bilda och Ockelbo kommun.


Kontaktperson:

Namn: Mira Rutanen
E-post: vilpus@live.se
Tele-nr: , 073 9589542